از تار و پود تا رونق اقتصاد، در حقیقت هنر از دل روستا میجوشد، روایت زندگی هنری کبری کوهساری، بافنده چیرهدست روستای ویرو شنیدنی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، در آستانه گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، بر آن شدیم تا به سراغ هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی برویم؛ کسانی که با دستان هنرمند خود، نهتنها میراث فرهنگی و هنری ما را حفظ میکنند، بلکه با آفرینش آثار بدیع و ارزشمند، نقشی بیبدیل در معرفی و پاسداشت این میراث گرانبها ایفا میکنند.
در دل روستای «ویرو»؛ کبری کوهساری، هنرمند بافنده و یکی از چهرههای شاخص صنایع دستی فعالیتهای منحصر به فردی دارد، میخواهیم ضمن آشنایی با هنر و فعالیتهای ایشان، به بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی هنرمندان این عرصه نیز بپردازیم.
از تار و پود تا رونق اقتصاد، در حقیقت هنر از دل روستا میجوشد، روایت زندگی هنری کبری کوهساری، بافنده چیرهدست روستای ویرو شنیدنی است. بانویی که با دستان هنرمندش، اصالت را زنده نگه میدارد. ایشان با سالها تلاش و پشتکار، نقش بسزایی در حفظ و احیای هنرهای سنتی منطقه ایفا میکنند.
کبری کوهساری، بانویی فعال و پرانرژی که در روستای ویرو هنر اصیل منطقه را به تصویر میکشد تا این هنر سنتی پرآوازه بماند با افتخار، هنر و دستساختههای خود را به مخاطبان این رسانه معرفی کرد که خواندن این مصاحبه بسیار شنیدنی است.
«گلستان ما»: لطفاً از هنرتان بیشتر صحبت کنید در چه زمینهای فعالیت دارید؟
«کوهساری»: در زمینه بافت انواع صنایع دستی فعالیت میکنم از جمله محصولاتی که با هنر دست خلق میشود میتوان به چادر شب اشاره کرد، چادر شبهایی با طرحهای زیبا و سنتی که با قیمت ۹۵۰ هزار تومان در روستا به فروش میرسد اما قیمت اصلی این محصول یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
یکی دیگر از کارهایی که انجام میدهم دوخت لباس محلی است این لباسها که معرف فرهنگ و اصالت منطقه هستند، با طرحهای متنوع و زیبا دوخته میشوند. قیمت این لباسها ۴ میلیون تومان است قبل از گران شدن مواد اولیه مانند نخ قیمت این لباس ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.
دستمال ابریشمی هم با ظرافت و دقت فراوان بافته میشوند و هر کدام از آنها نیازمند سه ماه زمان و روزانه چهار ساعت کار میکنم تا این هنر دیده شود قیمت این دستمالها ۳ میلیون تومان است.
«گلستان ما»: چگونه آموزش و انتقال این هنر زیبا به شما رسید؟
«کوهساری»: هنر بافندگی را از خانم حبیبی رامیان آموختهام و با اشتیاق، این هنر را به فرزندان خود نیز آموزش دادهام.
«گلستان ما»: حمایت و تسهیلات خاصی هم دریافت کردید؟
«کوهساری»: از تسهیلات و حمایتهای بنیاد برکت بهرهمند شدم و مبلغ ۷۵ میلیون تومان وام دریافت کردم که به خرید مواد اولیه و توسعه کسبوکارم کمک شایانی کرده است.
«گلستان ما»: بازار فروش محصولاتتان چگونه است؟ آیا در این زمینه راضی هستید؟
«کوهساری»: محصولاتی که برای تهیه آن وقت میگذارم علاوه بر فروش حضوری در روستا، از طریق سفارش تلفنی و همچنین فروش آنلاین در فضای مجازی نیز به فروش میرسند. همین امر باعث شده تا این محصولات در سطح وسیعتری در دسترس علاقهمندان قرار بگیرد.
«گلستان ما»: این هنر شما در اشتغالزایی و توسعه این استعداد و ظرفیت نقش داشته است؟
«کوهساری»: علاوه بر ایجاد درآمد برای خودم و خانوادهام خوشحالم که به اشتغالزایی برای بانوان دیگر روستا نیز کمک کرده است.
بسیاری از زنان روستا به صورت پارهوقت به تولید صنایع دستی مشغول هستند و در کنار کارهای کشاورزی و دامداری خود، به هنر بافندگی نیز میپردازند.
به گزارش «گلستان ما»، کبری کوهساری، نمونهای موفق از بانوان هنرمند و پرتلاش روستایی است که با همت و پشتکار خود، هنر سنتی منطقه را زنده نگه داشته است.
این هنرمند گلستانی با تولید محصولات باکیفیت و فروش آنها از روشهای مختلف، علاوه بر کسب درآمد، به توسعه اقتصادی و فرهنگی روستای ویرو نیز کمک شایانی میکنند.
امیدواریم با حمایت بیشتر از این هنرمندان، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر صنایع دستی و حفظ میراث فرهنگی کشور عزیزمان باشیم. از این هنرمند عزیز کبری کوهساری برای میزبانی گرم و صمیمانهشان و همچنین به اشتراک گذاشتن تجربیات ارزشمندشان، صمیمانه تشکر میکنیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد