1403-07-16 07:29
61
0
91659
دبیر مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی گلستان:

مدیریت اسلامی آغازگر دولت وفاق ملی است

دبیر مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی گلستان گفت: در اشغال مدیریت‌ها به هیچ‌وجه نباید شایسته‌سالاری فدای شیوه‌های خودخواهانه و یا سهم‌خواهی حزبی و فامیلی و برخی شبکه‌های آشکار و نهان قدرت در استان شود.

محمدرضا بهرامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» پیرامون انتخاب و انتصاب استاندار و مدیران اظهار کرد: بر این باورم که به قول سهراب چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید و تاکید می‌کنم با نان به نرخ روز خوردن و از غیر خدا ترسیدن نمی‌توان جور دیگر دید. معتقدم آنان که فانوس‌شان را بر پشت می‌برند، سایه‌هاشان پیش‌پای‌شان می‌افتد.

وی افزود: به نظر من نگرانی امروز ما در انتخاب استاندار و مدیران نباید این باشد که افراد غیر بومی بعضاً از مازندران، سمنان، خراسان و سیستان و یا شخصیت‌هایی از شرق و غرب استان به منصب مسئولیت می‌نشینند. یقینا مطرح کردن موضوعات این‌چنینی، حساسیت‌های غیرمنطقی است. بلکه نگرانی ما این باشد که مبادا افراد بی‌تعهد و بی‌تخصص، با نادیده گرفتن شایستگی‌ها و ترجیح روابط حاشیه‌ای، زمامداری و مسئولیت استانداری و مدیریت اجرایی در استان را به دست آورند.

عضو انجمن مدیریت منابع انسانی ایران بیان کرد: مدیران و مسئولان در هر رده‌ای حال بومی یا غیربومی، از غرب یا شرق استان باید بدانند کاری که به عهده‌شان است به مانند طعمه نیست که بر روی آن چنبره بزنند و هرگونه که بخواهند رفتار کنند. بلکه آن امانتی برگردن‌شان است و در برابر نگهبانی از آن مسئول هستند.

بهرامی ادامه داد: باید از آن مسئولیت به خوبی حراست و پاسداری کنند و در خدمت آن امانت باشند نه مسلط برآن. یعنی باید آن را به بهترین و سالم‌ترین شکل ممکن به فرد بعدی تحویل بدهند. چراکه باید بدانند و آگاه باشند که در برابر خدا و وجدان آگاه جامعه مسئول هستند و فردای قیامت باید پاسخگو باشند.

وی با اشاره به اینکه آموزه‌های دینی و عقلی ما در زمینه مدیریت، فارق از احساسات ناسیونالیستی را نشانه‌گذاری می‌کند، گفت: اگر جستجو و تدبیری به قرآن داشته باشیم قرآن در همه انتخاب‌های خود به توانایی و لیاقت افراد از طرفی و بصیرت و هوشیاری از سوی دیگر اهمیت ویژه‌ای می‌دهد و در این راستا معیارهای خود را در معرض دید ما قرار داده است.

دبیر مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی گلستان افزود: آن‌گاه که حضرت موسی (ع) رسالت نجات بنی‌اسرائیل را بر دوش می‌گیرد از خداوند درخواست کرد تا برادرش هارون را نیز وزیر او قرار دهد و به این وسیله به او پشت گرمی عطا کند و وی را در کارش شریک گرداند. (طه: ۲۹-۳۴) بدین روی، او پس از استعانت الهی و شرح صدر، داشتن همکار و نیروی زبده را در انجام مأموریت‌های محوّله مورد نظر قرار داد.

بهرامی گفت: حضرت موسی (ع) می‌فرماید: «وَأَخِی هَارُونُ هُوَ أَفْصَحُ مِنِّی لِسَانًا فَأَرْسِلْهُ مَعِیَ رِدْءًا یُصَدِّقُنِی إِنِّی أَخَافُ أَن یُکَذِبُونِ؛ و برادرم هارون زبانش از من فصیح‌تر است، پس او را همراه من کمک و پشتیبان فرست، تا مرا تصدیق کند زیرا می‌ترسم مرا تکذیب کنند (و من نتوانم هدفم را به روشنی بیان کنم)» (قصص: ۳۴)

وی با اشاره به آیات قرآن در این زمینه بیان کرد: امام می‌فرمود: اگر می‌گویم هارون وزیر من باشد به این دلیل است که او افصح است و از فصاحت و قدرت بیان بیش‌تری نسبت به من برخوردار است و در این مأموریت، که نیاز به ارائه دلایل و حقایق است، برخوردار بودن از فصاحت ملاک شایستگی است.

بهرامی بیان کرد: خداوند هم درخواست او را اجابت کرد و فرمود: «سَنَشُدُ عَضُدَکَ بِأَخِیکَ وَنَجْعَلُ لَکُمَا سُلْطَانًا…؛ به زودی بازویت را به وسیله برادرت محکم سازیم و برای شما دو تن (در محاجّه و مبارزه) تسلّط و غلبه قرار دهیم.» (قصص: ۳۵) یا در سوره یوسف علت انتصاب حضرت یوسف (ع) به خزانه‌داری را امین بودن و دانستن علم مربوطه بیان می‌دارد: چون امانت دار و دانا هستم مرا به خزانه داری منصوب کن. (یوسف ۵۵) در حالیکه یوسف کنعانی بود و این سرزمین جدا از مصر بود و شاید به زعم مصریان افراد ضعیف و عقب‌مانده به شمار می‌آمدند؛ البته بماند که بعدها زیرسلطه مصر در آمد، ولی پادشاه مصر ایشان را بنا به دلایلی که عرض کردم به عنوان خزانه دار منصوب کرد.

وی گفت: همچنین امیرمومنان حضرت علی (ع) درعهدنامه مالک اشتر {درنهج البلاغه} به عنوان فرمانروای مصر (استاندار) می‌فرماید: ای مالک در بکارگیری کارمندان و مدیرانی که باید زیر نظر تو کار کنند هیچ گونه واسطه و شفاعتی را نپذیر مگر شفاعت «کفایت» و امانت را.

بهرامی توضیح داد: بعد از فتح مکه (در سال هشتم هجرت) پیامبر اسلام، جوانی به نام «عتاب ابن اسید» را که سن او بیش از بیست و یکسال نبود به عنوان نماینده خود در مکه منصوب کرد و مدیریت ادارهٔ آن شهر (فرمانداری) را به او واگذار کرد و فرمود: «اگر برای اداره کردن و مدیریت مکه بهتر از تو کسی را می‌شناختم او را برای این کار بزرگ انتخاب می‌کردم.» (اسدالغابه، ج ۳، ص ۳۵۸)

وی گفت: در آن شرایط، جمعی از دانه‌درشت‌ها و ریش سپیدهای قبایل که داعیه بزرگی داشتند به این کار پیامبر اعتراض کردند که چرا جوانی کم سن و سال را به مدیریت شهری چون مکه با همه پیچیدگی‌هایش برگزیده است؟! وقتی که پیامبر اسلام چنین اعتراضی را شنید در جمله‌ای کوتاه معیار شایستگی را در نمایندهٔ خود مشخص فرمود و گفت: «نباید هیچ یک از شما به خاطر کمی سن با مدیریت عتاب بن اسید مخالفت کنید زیرا هر کسی که سن بزرگ‌تر دارد برتر نیست بلکه هر آن کس که برتر است او بزرگ‌تر است.» (اسدالغابه، ج ۳، ص ۳۵۸)

بهرامی توضیح داد: بگذاریم و بگذریم اگر تحقیقاتی در عصر کنونی هم داشته باشیم بسیاری از گلستانی‌ها و ایرانیان در خارج از استان و کشور کار می‌کنند و هرجا که امکان کمک به مسلمانان وجود داشته باشد، باید کار و خدمت کنیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال طبق آخرین آماری که گرفته شده و در روزنامه‌ها چاپ شده، ۴۳ درصد ازکارمندان ناسا، پژوهشگران و بعضا مدیران ارشد ایرانی هستند یا بسیاری از ایرانیان در خاورمیانه و برخی از کشورهای دنیا، خدمات مهندسی و علمی و پیشرفت‌های صنعتی را انجام می‌دهند و صنعت و کشاورزی تولید می‌کنند و یا در جبهه حق علیه باطل و تهاجمی که عراق به مرزهای غرب و جنوب داشت.

بهرامی بیان کرد: فقط بومی‌های منطقه درمقام ارشد و فرماندهی جنگ قرار نگرفتند، بلکه از جای جای ایران، افراد شایسته و کارآمد و بعضا جوانان نخبه در این مقام، خدمت کردند و اعتقادمان بر این باشد که همه جای ایران که نه، بلکه همه جای جهان به ویژه بلاد اسلامی سرای ماست.

وی توضیح داد: بنابراین دانش‌گرایی، امانتداری و شایسته‌سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی جزء معیارهای مهم مدیریت است و در اشغال مدیریت‌ها به هیچ‌وجه نباید این ویژگی‌ها، فدای شیوه‌های خودخواهانهٔ بومی بودن یا مسائل حاشیه‌ای شرق و غرب و یا سهم‌خواهی حزبی، قومی و قبیله‌ای و برخی شبکه‌های آشکار و نهان قدرت در استان نمود.

بهرامی گفت: این حسایست نشان دادن‌ها برخلاف رهنمودهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب است و این حاشیه‌پردازی کردن بی‌شک به توسعه استان لطمه و آسیب می‌زند و رسیدگی به مشکلات و نیازهای مردم را کُند و یا متوقف می‌کند.

وی ادامه داد: البته مسئولان برای اقدامات خود باید شاخص تعیین کنند و ملاک داشته باشند و بر اساس حجتی روشن و سندی جامع عمل کنند و در اداره امور از اعمال نظر بی‌مبنا و خودرایی و خودمحوری بپرهیزند.

بهرامی بیان کرد: از اهداف مسئولان ما امروز باید کم کردن دغدغه‌های رهبر فرزانه انقلاب آن هم به ویژه در حوزه فرهنگ و اقتصاد باشد؛ با عزم راسخ و مدیریت جهادی درمسیر تحقق مولفه‌های گام دوم انقلاب، کمرهمت ببندند و با صلابت، پا به پای دولت وفاق ملی تلاش کندد.

وی گفت: مسئولان باید به دور از حاشیه‌پردازی و تاسی از مدیریت اجرایی و سیره شهید آیت‌الله رئیسی و مکتب شهید «حاج قاسم سلیمانی» در کنار یکدیگر جمع و متحد شوند و زیر پرچم ولایت به مردم استان خدمت کنند.

بهرامی افزود: در پایان امید است خداوند متعال به همگان توفیق روزافزون، عطا و در تحمل سختی‌های مسئولیت، شرح صدر عنایت فرماید و یاری کند که وظیفه‌ها را بهتر بشناسند و با بهره‌مندی از ظرفیت عظیم جامعهٔ نخبگانی و انقلابی در مسیر شعار عملی جهش تولید با مشارکت مردم به خوبی گام بردارند و بتوانند نارضایتی‌های عمومی و عقب‌ماندگی‌های استان را جبران کنند.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.