1403-08-22 08:26
327
0
92092
یادداشت؛

جایگاه مجلس خبرگان در کلام رهبری

علی منصوری کارشناس رسانه در یادداشتی با عنوان «جایگاه مجلس خبرگان در کلام رهبری» نوشت: ولی‌فقیه جانمایه قانون اساسی و میراث حضرت امام خمینی (ره) است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، هدف اصلی انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) تشکیل دولت اسلامی به منظور تحقق جامعه اسلامی بر اساس قرآن و سنت رسول خدا و ائمه اطهار (ع) بود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مجلس خبرگان رهبری به مهمترین وظایف خبرگان با تاکید بر دو موضوع اشاره داشتند. ایشان آینده را با وجود خبرگان ملت؛ آینده‌ای اطمینان‌بخش و حرکت انقلاب را مستمر و به دور از نگرانی دانستند.

بر اساس اصل ۱۰۷ الی ۱۱۲ قانون اساسی؛ مسئولیت حفظ اصول و اهداف انقلاب بر عهده رهبری است و مجلس خبرگان نقش منحصربه‌فردی در تعیین رهبری دارند.

حضرت امام خامنه‌ای (مدظله) هدف اصلی انقلاب را «محقق کردن توحید» به معنای وسیع آن یعنی اجرای دین اسلام در کشور و تحول معنوی در زندگی مردم بیان کرد و وظیفه رهبری را صیانت از انقلاب و هدایت جامعه و جهت‌گیری حرکت کشور و نظام به سمت اهداف انقلاب اسلامی را از امهات وظایف رهبری برشمردند.

و از سوی دیگر راهبرد معاندین با ایجاد جنگ روانی و جنگ ترکیبی در چهار دهه و آینده با دو هدف دنبال می‌گردد؛ اولین هدف آنان این که جمهوری اسلامی نباشد و دوم آنکه تشکیل یک حکومت اسلامی لیبرالیستی یعنی وجود یک جمهوری اسلامی بدون محتوی اسلام حقیقی را دنبال می‌کنند.

لذا دشمنان و نوکران داخلی آنان، با انگیزه منحرف کردن انقلاب از مسیر اصلی آن می‌خواهند حرکت انقلاب و نظام را از مسیراصلی‌اش متوقف سازند و یا با بازگشت به عقب، به وضع ارتجاعی گذشته با ظاهری مدرنیته و با لباس دموکراسی؛ را تکرار کنند.

در طول تاریخ نیز جنود شیطان مانع اصلی برای تحقق توحید در جامعه بودند و قرآن می‌فرماید: «وَ مَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَیٰ أَعْقَابِکُمْ ۚ وَمَنْ یَنْقَلِبْ عَلَیٰ عَقِبَیْهِ فَلَنْ یَضُرَّ اللَّهَ شَیْئًا ۗ وَسَیَجْزِی اللَّهُ الشّاکِرِینَ محمد (ص) جز یک پیامبر نیست که پیش از او نیز پیغمبرانی بودند و درگذشتند، آیا اگر او به مرگ یا شهادت درگذشت شما باز به دین جاهلیّت خود رجوع خواهید کرد؟ پس هر که مرتد شود به خدا ضرری نخواهد رسانید، و البته خدا جزای نیک اعمال به شکرگزاران عطا کند.»

رهبر انقلاب با اشاره به انحراف انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب شوروی در یکی دو دهه بعد از انقلاب، فرمودند؛ خطر بازگشت به عقب برای همه حرکت‌های بزرگ مردمی وجود دارد و بزرگترین خطر برای انقلاب بازگشت به عقب است و پروردگار عالم در قرآن می‌فرماید اگر از کفار اطاعت کردید، دچار عقب‌گرد و ارتجاع می‌شوید؛ «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا الَّذِینَ کَفَرُوا یَرُدُوکُمْ عَلَی أَعْقَابِکُمْ فَتَنْقَلِبُوا خَاسِرِینَ؛ ای مؤمنان اگر از کافران پیروی کنید شما را [از عقیده‌تان] باز می‌گردانند و آنگاه زیانکار می‌گردید.» و به گواه تاریخ انقلاب باید اعلان کرد که پاشنه آشیل حفظ انقلاب اسلامی رهبریت و مرجعیت دینی در نظام اسلامی است.

صیانت از انقلاب اسلامی توسط رهبری موجب شده که بیش از چهل سال؛ انقلاب اسلامی توفنده و بالنده‌تر از گذشته به مسیر خود ادامه دهد.

مردم ولایتمدار اسلامی شاهد هشدارها و تذکرات لازم، و به هنگام امام جامعه در برهه‌های حساس برای پیشگیری از فتنه‌ها و انحرافات حاصل از توطئه‌های دشمنان بودند. به عنوان مثال: فتنه بنی صدر و غائله ۱۴ اسفند ۵۹ و ده‌ها توطئه گوناگون در دهه اول که با تدبیر رهبر کبیر انقلاب اسلامی خنثی شد.

فتنه علی امینی و کنفرانس هامبورگ با هدف استحاله فرهنگی مردم و مسئولان؛ هشدار مقام معظم رهبری نسبت به تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، استحاله فرهنگی غرب به باورهای مردم که متاسفانه این هشدارها از سوی متولیان فرهنگی چندان مورد توجه قرار نگرفت.

توطئه هجده تیرماه ۱۳۷۸ کوی دانشگاه با سخنان با محبت‌آمیز به دانشجویان و مراقبت دانشجویان از نفوذ در کسوت دانشجو یی به مانند آب سرد بر آتش فتنه بود و با حضور مردم در راهپیمایی سراسری ۲۳ تیرماه ۱۳۷۸، بار دیگر غائله‌ای دیگر به پایان می‌رسد.

در حوادث فتنه ۱۳۸۸، به جای شعارهای سکولار، شعارهای انقلابی سر دادند، الله اکبر دادند و دشمن با محاسبات دقیق‌تر و با مدیریت نیروهای به اصطلاح انقلابی‌نماها با راه‌اندازی انقلاب مخمل قصد دگردیسی انقلاب را در سرداشتند و در پایان شعار آن‌ها؛ انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است را سر می‌داند.

اما با تدبیر رهبر معظم انقلاب و با هدایت‌های مشفقانه به کسانی که در دام فتنه قرار گرفته بودند فضای توطئه برای همگان روشن شد و ۹ دی را می‌توان آزمون نهایی نظریه امام (ره) در خصوص انقلاب اسلامی دانست.

انقلابی که با اتکای به مردم پیروز شد و به پیش رفت و مردمی که با پشتیبان ولی‌فقیه از راه امام دست نکشیده‌اند.

اهمیت اصل ۵ قانون اساسی برای صیانت نظام اسلامی از درخشنده‌ترین اصول قانون اساسی است که در این اصل آمده است که در زمان غیبت حجت بن الحسن (عج) در جمهوری اسلامی ایران؛ ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و باتقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است.

لذا علت سلامت و مانایی انقلاب اسلامی علاوه بر حضور مردم، وجود رهبری است و انتخاب رهبر فرزانه حکیم و باورمند به اهداف انقلاب اسلامی که تضمین‌کننده تداوم انقلاب اسلامی باشد، توسط خبرگان محقق می‌شود.  

مقام معظم رهبری با تبیین جایگاه مجلس خبرگان به سه نکته اساسی و راهبردی حکیمانه‌ای اشاره داشتند که تبیین آن‌ها به عهده خواص جامعه است.

۱- هشدار مقام معظم رهبری به انحراف انقلاب فرانسه و انقلاب ۱۹۱۷ روسیه، و غفلت مسلمانان در جنگ بدر و تاکید و تهدید قرآن به مسلمانان نسبت به دسیسه مخالفان و معاندان اسلام و کسانی که دچار لغزش و انحراف از اسلام می‌شوند.

۲- بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی انتخاب مسئولیت انتخاب رهبری به عُهده خبرگان است؛ در صورت نیاز جامعه به رهبری، خبرگان بی‌درنگ رهبر بعدی را مشخص می‌کنند.

۳- ضرورتِ و نهایت دقت و توجه خبرگان در گزینش رهبر برای آینده باید یک نگاه کاربردی باشد.

اللهم احفظ قائدنا الامام الخامنه‌ای الی قیام مولانا المهدی (عج)
 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.