1393-10-08 11:59
3606
0
7947
احکام؛

حکم طهارت برای عروس آرایش کرده

امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه می روند و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتشان باشد، معمولاً نیز نگه داشتن وضو در این زمان طولانی بعید است  

به گزارش گلستان ما، یکی از سوالات مطرح در خصوص خانواده های متدین اینکه با توجه به فرهنگ امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه می روند و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتشان باشد، معمولاً نیز نگه داشتن وضو در این زمان طولانی بعید است؛ حالا آیا می توان تیمم نمود؟ یا اینکه نماز را آنقدر به تاخیر انداخت که دیگر فرصت وضو نباشد و تیمم نمود؟ کلا چه راهکار عملی و قابل اجرایی پیشنهاد می نمایید.

طبق نظر مراجع عظام تقلید، آنچه در سوال ذکر شده است نمی تواند عذر برای ترک وضو یا غسل و انجام تیمم به جای آن باشد. (مکارم شیرازى، ناصر، احکام بانوان، ص 92)

در این گونه موارد، معمولاً بانوان متدیّن طوری برنامه ریزی می کنند و زمان را به شکلی با آرایشگر هماهنگ می کند تا در انجام واجبات دینی خویش کوتاهی نکنند، با توجه به این که به طور عادی، زمان این عمل از پنج یا شش ساعت تجاوز نمی کند، عروس می تواند در هنگام ظهر در آرایشگاه، وضو گرفته و نماز بخواند، سپس مشغول آرایش شود و در فاصله مدتی که به نماز مغرب مانده از باطل شدن وضو جلوگیری کند و همزمان با اذان مغرب نماز خویش را بخواند. روشن است که اجرای این امر ممکن خواهد بود.

البته باید توجه داشت که، این آرایش برای نماز صبح فردا باید پاک شود و موانع رسیدن آب به اعضای وضو برطرف شود.

 

سوال: آیا با یک‌ بار تیمم بدل از غسل جنابت، می‌توان تمام نمازهای یومیه را خواند؟ آیا بعد از تیمم بدل از غسل جنابت وضو واجب است؟

فتوای مراجع عظام تقلید در این باره چنین است:

1. اگر تیمّم بدل از غسل کند، و بعد کارى که وضو را باطل می‌کند براى او پیش آید،[1] [اگر عذر او بر طرف شده، براى نمازهاى بعد باید غسل کند، اما] چنانچه براى نمازهاى بعد نتواند غسل کند باید وضو بگیرد[2] و اگر نمی‌تواند وضو بگیرد، باید بدل از وضو تیمّم نماید.[3]

2. تیمم بدل از غسل جنابت حکم خود غسل جنابت را دارد و جهت اقامه نماز با انجام تیمم، وضو نیازی نیست.

 

سوال: آیا تیمم زدن بر روی شن و ماسه مخلوط كه اندكی هم نمناك است صحیح است؟

جواب: اشكال ندارد. (توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص403, م691)



سوال: آیا تیمم بدل از غسل فقط در رابطه با جنابت است؟ در مورد غسلهای دیگر چطور؟

جواب: در هر موردی كه مكلف به جهت تنگی وقت یا عذر دیگر مثل ضرر داشتن و یا نبود آب از انجام غسل معذور باشد می‌تواند با تیمم بدل از غسل به وظایف عبادی خود عمل نماید و فرقی بین غسل جنابت و سایر اغسال در این جهت نیست. (توضیح المسائل امام خمینی(ره), م721 و722 )

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.