1395-12-04 16:02
1409
0
35615
در گفتگویی که توسط دانش آموز گلستانی انجام شد، مطرح گردید؛

شاخصه‎های دانش‎آموز انقلابی، مدرسه انقلابی از دید معاون وزیر آموزش‎و‎پرورش

شاخصه های انقلاب اسلامی و شاخصه های انقلابی بودن را در خود مهیا کند باید خودش را به این دو مقوله مسلح کند، یکی اخلاق پیامبری را در خودش ایجاد کند و یکی هم معارف ناب قران را بدست بیاورد؛ روی معارف و استفاده مناسب از قران کار بکند، اخلاق پیامبری هم موضوعی است که دیگران را تحت تاثیر خود قرار میدهد.

به گزارش گلستان ما، «محمد امین پسرکلو» دانش آموز مینودشتی خبرنگار مینوخبر و از اعضای جبهه مقاومت سایبری دانش آموزی استان گلستان و نماینده کنگره ملی همفکری آینده سازان انقلاب اسلامی گفتگویی  با «مهدی فیض» معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ترتیب داده است که متن آن را در ادامه میخوانید.

 سوال: همانگونه که مستحضر هستید مانور رسانه ای در بسیج دانش آموزی شکل گرفته شده با عنوان «ما یار انقلابیم» و با شعار «به ما فرصت کار و تلاش انقلابی در مدارس بدهید»؛ نظر حضرت عالی درباره این مانور چیست؟

جواب: دانش آموزان را باید برای حفظ و استمرار انقلاب اسلامی بسیج کرد؛ حفظ و استمرار انقلاب اسلامی بر می گردد به آن خط کلی که مقام معظم رهبری برای انقلاب ترسیم کردند ما باید هر کدام سهم خود را شناسایی کنیم و باید آن سهم را به انجام برسانیم.

وقتی بحث استمرار انقلاب اسلامی مطرح است ایشان می فرمایند: »استمرار انقلاب به این است که نظام اسلامی حاکم بشود که الحمدالله شده است و دولت اسلامی مستقر بشود و جامعه اسلامی شکل بگیرد و بعد تمدن نوین اسلامی پایه ریزی شود این در واقع می شود مسیر حفظ انقلاب، لذا انقلابی بودن و تلاش انقلابی یعنی اینکه هر کدام از ما سهم مان را در استقرار این نظام کلان و مسیر کلان بتوانیم پیدا کنیم بنابراین هر دانش آموزی که بتواند محیط خودش را تحت تاثیر قرار بدهد که انگیزه ی تحول به سمت شکل گیری جامعه اسلامی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی در اطرافیان بیاید، دانش آموزانی که در اطرافش هستند به این قضیه حساس شوند و انگیزه پیدا کنند که نقشی را ایفا کنند و خودش هم برای آینده ی خودش برنامه ریزی کند هم از لحاظ معنوی و هم از لحاظ اخلاقی و هم از جهت علمی این سرمایه ها را در خودش ایجاد کند و این زمینه را مهیا کند که بتواند بعدا که در جامعه به صورت رسمی باشد بار مسئولیتی را به دوش بگیرد. این در واقع یک جور انقلابی بودن و انقلابی عمل کردن است.

سوال: از نظر شما شاخصه های یک دانش آموز انقلابی چیست؟

جواب: ببینید چون ما مبنای مان انقلاب اسلامی است باید شاخصه ها ار از اسلام استخراج کرد و آن تعبیری که شهید مطهری مطرح کردند فکر می کنم بتواند مبنا باشد، کسی که بخواهد کار انقلابی از جنس انقلاب اسلامی بکند باید کاری از جنس پیامبر (صلی ا...) انجام دهد و کار پیامبر به تعبیر شهید مطهری که می فرماید: «اسلام با شمشیر علی و ثروت خدیجه گسترش پیدا نکرد بلکه اسلام با اخلاق نیکو پیامبر و با معارف ناب قران توسعه پیدا کرد» بنابر این اگر کسی بخواهد شاخصه های انقلاب اسلامی و شاخصه های انقلابی بودن را در خود مهیا کند باید خودش را به این دو مقوله مسلح کند: یکی اخلاق پیامبری را در خودش ایجاد کند و یکی هم معارف ناب قران را بدست بیاورد؛ روی معارف و استفاده مناسب از قران کار بکند، اخلاق پیامبری هم موضوعی است که دیگران را تحت تاثیر خود قرار میدهد.

انقلابی بودن حتما می طلبد که یک تاثیرگذاری اجتماعی در آن اتفاق بیفتد برای تاثیرگذاری اجتماعی باید آن جاذبه لازم را انسان در محیط داشته باشد و آن جاذبه از طرق اخلاق نیکویی که اخلاق محمدی (صلی ا...) است به وجود می آید.

سوال: یک مدسه انقلابی چگونه مدرسه ای است؟

جواب: مدرسه در واقع یک ساختار آموزشی است، ساختار آموزشی یک فرهنگ سازمانی هم در درونش دارد؛ مدرسه انقلابی یعنی مدرسه ای که فرهنگ حاکم بر آن مدرسه یک فرهنگی باشد که به طور طبیعی و نا خود آگاه افراد انقلابی تربیت کند.

فرهنگ یک محیط آموزشی تحت تاثیر دو مقوله است یکی تحت تاثیر مربیان و اساتید آن محیط و دیگری دانش آموزانی که سن بالاتری دارند، لذا مدرسه ی انقلابی یعنی مدرسه ای که کادر آن مدرسه کادری باشد که افکار انقلابی را ترویج می کند و هم دانش آموزان پایه های بالاتر که الگوی پایه های پایین تر هستند فضا را می توانند برای بچه های پایه های پایین ایجاد کنند و افکار انقلابی ترویج دهند و از مدیریت مدرسه انتظار می رود که معلمان و مربیان خودشان را به انقلابی بودن تشویق کنند و هم به دانش آموزان پایه های بالاتر این میدان را بدهند که بتوانند آن دانش آموزان برای دانش آموزان پایه های پایین تر الگویی مناسب باشند.

سوال:  یکی از مشکلات اساسی دانش آموزان است و کرار این مورد دیده می شود به نظر حضرت عالی عکس العمل  دانش آموزان نسبت به افرادی که در مدارس برای انجام کار انقلابی مانع تراشی میکنند باید چگونه باشد ؟

جواب: انقلابی بودن باید به اقتضای زمان باشد؛ انقلابی بودن قبل از انقلاب یعنی تقابل با نظام حاکم ولی وقتی انقلاب پیروز شد و جمهوری اسلامی مستقر شد اقتضای انقلابی بودن این می شود که اقداماتی که توسط عامه مردم صورت بگیرد باید اقداماتی در چار چوب قوانین و مقرارات نظام باشد لذا اگر نسبت به فردی در جایگاه مدیریتی و چه جایگاه اجرایی یا معلمی اگر اشکالی هم مشاهده می شود باید تا حد امکان از قوانین و مقرارتی که جاری شده توسط نظام جمهوری اسلامی است پیروی کرد و مهم ترینش این است که این گزارشات باید سلسله مراتب خودش را طی کند یعنی به طور مثال اگر دبیر هست به مدیر گفته شود اگر مدیر هست به آموزش و پرورش منطقه گقته شود.

با توجه به اینکه نظام اسلامی علائم کار آمدش این است که مقررات در آن حاکم باشد بنابراین اقتضای انقلابی بودن بعد انقلاب اسلامی چه می شود باید از همین مقررات استفاده شود اگر از راه قانونی نتیجه ای حاصل نشد باید به صورت مستقیم تذکر داد ولی باز هم امر به معروف و نهی از منکر به تعبیر شهید مطهری نیاز به عقلانیت و تدبیر دارد. اینکه می فرمایند امر به معروف و نهی از منکر جزو معدود فروع دین است که تعبدی نیست یعنی مثلا نماز نیست که نماز صبح دو رکعت باشد و لاغیر اما امر به معروف و نهی از منکر یک مقوله ای تدبیری و عقلانی است یعنی باید با عقلانیت مان تدبیری بیندیشیم که تاثیر گذاری بیشتر داشته باشد.

به طور مثال یک دبیری را می بینیم که یک مطلبی را مطرح می کند باید امر به معروف و نهی از منکر کرد، الویت به این است که به صورت خصوصی با او صحبت شود اگر چند بار خصوصی گفته شد و تاثیری نداشت به مرجع بالاتر به صورت خوصوصی گفت به این راحتی نباید وارد یک سری اقداماتی شد که عکس العمل منفی بیشتری ممکن است ایجاد کند. مثال اینکه قرار باشد در جمعی به کسی تذکر داده شود اشتباه است به هر حال دبیر جایگاه معلمی دارد، جایگاه پدر معنوی دارد و از لحاظ علمی دانش آموز مدیون او است نباید این جور اقداماتی شود که اثر منفی دارد؛ لذا با رعایت قواعد امر به معروف و نهی از منکر باید پیش رفت.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.