1393-05-10 16:00
1330
0
317

کاوش های خلیج گرگان با حضور انگلیسی ها انجام می شود

ششمین فصل کاوش های باستان شناسی دیوار گرگان و کاوش های باستان شناسی زیرآب در خلیج گرگان با حضور باستان شناسان بریتانیا انجام خواهد شد.

به گزارش گلستان ما ، قربان عباسی مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: پیرو هماهنگی های انجام شده با پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ششمین فصل کاوش های باستان شناسی دیوار گرگان به زودی انجام خواهد شد.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان تاکید کرد: به احتمال زیاد اوایل نیمه دوم سال شرایط برای انجام کاوشهای خلیج گرگان و محوطه های اطراف آن فراهم خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس هماهنگی های انجام شده با پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، باستان شناسان بریتانیایی گروه کاوش را همراهی می کنند، خاطرنشان کرد: این گروه باستان شناس انگلیسی در فصول قبلی کاوشهای باستان شناسی زیرآب خلیج گرگان، استان شناسان ایرانی را همراهی کرده بودند.

وی یادآور شد: پیش از این قرار بود ششمین فصل کاوش های باستان شناسی دیوار گرگان سال گذشته انجام شود که به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب این امر تحقق نیافت.

این مقام مسئول در استان گلستان،تصریح کرد:به منظور انجام ششمین فصل کاوشهای باستان شناسی دیوار گرگان،اختصاص مبلغ 200 میلیون تومان مصوب شده است.

عباسی یادآور شد: ساماندهی محوطه های کاوش شده طی فصل گذشته ،ادامه کاوشهای باستان شناسی دیوار گرگان در خشکی و داخل خلیج گرگان از برنامه های در نظر گرفته شده برای ششمین فصل کاوش است.

وی،با بیان اینکه از پنج سال کاوش انجام شده ،علاوه بر کاوش های انجام شده در خشکی ،سه سال کاوش های باستان شناسی زیرآب نیز انجام شده است،عنوان کرد: بر اساس اعلام نتایج، مهمترین نتیجه کاوش های باستان شناسی زیرآب در خلیج گرگان کشف بخشی از دیوار تمیشه در این خلیج بوده است.

وی خاطرنشان کرد: پایگاه میراث فرهنگی دیوار تاریخی گرگان، انجام کاوش های باستان شناسی در خلیج گرگان و محوطه های اطراف آن را پیگیری می کند.

به گفته وی، سرپرست هیات کاوشهای باستان شناسی خلیج گرگان و محوطه های اطراف آن به عهده مدیریت پایگاه میراث فرهنگی دیوار تاریخی گرگان است.

این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهار داشت: نقشه برداری دیوار گرگان به منظور تعیین عرصه و حریم این اثر تاریخی یکی دیگر از مهمترین فعالیتهایی است که در دستور کار پایگاه میراث فرهنگی دیوار تاریخی گرگان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است، قدمت دیوار گرگان نیزکه یکی از طولانی ترین دیوارهای جهان و به مار سرخ نیز معروف است،بنابر مطالعات هیئت های باستان شناسی به دوران ساسانی می رسد.

هم‌اکنون تقریبا تمام این دیوار تاریخی از میان رفته ‌است و تنها بخش‌های کوچکی از آن که در زیر خاک مدفون مانده، باقی است دیوار تاریخی گرگان پس از دیوار چین (به طول شش هزار کیلومتر)، بزرگترین دیوار دفاعی جهان است. این دیوار عظیم تاریخی که ۲۰۰ کیلومتر طول دارد در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده‌است.

عکس این دیوار نخستین بار توسط "اریک اشمیت "خلبان آمریکایی ثبت شد.

اشمیت خبرنگار آمریکایی که با هواپیمای خود در سال ۱۳۱۶ از نقاط باستانی ایران عکاسی می‌کرد، در منطقه گرگان دیوار قرمز رنگی را دید که از سمت دریای خزر به طرف کوه‌های گلیداغ امتداد دارد. او از این دیوار عکس گرفت و این عکس‌ها سندی برای تحقیقات باستان شناسان ایرانی و خارجی بر این دیوار شد.

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.