1397-10-05 09:41
506
0
59858
گزارشی از انفعال گسترده دیپلماتیک وزارت خارجه؛

کشور میزبان منافقین دیپلمات‌های ایرانی را اخراج کرد/ شاخ و شانه دیپلماتیک کشورهای دسته چندم غربی برای ایران/ اصل اقدام متقابل دیپلماتیک چه می شود؟

آلبانی هم دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد اما همچنان شاهد انفعال دیپلماتیک دستگاه دیپلماسی تحت ریاست محمد جواد ظریف هستیم.

به گزارش گلستان ما به نقل از راه دانا؛ چند ماهی است که شاهد انفعال دیپلماسی ایران در برابر اروپا هستیم. هر چقدر این انفعال بیشتر می شود گستاخی طرف مقابل هم افزایش می یابد. در این عرصه کشورهای مانند آلمان، بلژیک، فرانسه و حالا آلبانی هم به برخورد با دیپلمات‌های ایرانی پرداخته اند اما جالب اینجاست که کمترین واکنشی از وزارت خارجه ایران شاهد نبودیم. با اخراج این دو دیپلمات ایرانی تعداد دیپلمات‌های اخراجی ایران از اروپا طی ماههای اخیر به 5 نفر رسیده است.

در این عرصه سئوال اساسی اینجاست علت این انفعال دیپلماتیک مداوم وزارت خارجه ظریف چیست؟ سئوال دیگری که مطرح می‌شود این است که روند برخورد با دیپلمات‌های ایرانی در اروپا از چه زمانی شروع و از کجا آب می خورد؟

هنوز علت انفعال دیپلماتیک ایران مشخص نیست شاید موضوع برجام و تعهدی که قرار است اروپایی ها آنرا درباره کانال مالی ایران و اروپا انجام دهند باعث این انفعال شده باشد اما در خصوص سئوال دوم یعنی اینکه این موارد از کجا نشات می گیرد به وضوح می توان دست منافقین، اسرائیل و آمریکا را در برخورد ادامه دار کشورهای اروپایی با دیپلمات‌های ایرانی دید.

گستاخی ادامه دار فرانسه در برابر انفعال مداوم ایران

در تابستان سال جاری بود که کشور فرانسه دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد. علاوه بر این در شهریور ۹۷ تعدادی از اعضای گروهک‌های تروریستی به سفارت ایران در فرانسه تعرض کردند. پلیس فرانسه علیرغم اطلاع قبلی، برای جلوگیری از این تعرض در محل حاضر نشد! حضور منافقین در فرانسه به همین جا ختم نمی شود.

در تیرماه سال 96 بود که همزمان با حضور «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در فرانسه، پاریس میزبان نشست منافقین بود. موضوعی که به نوعی توهین دیپلماتیک به کشورمان بود. وقتی مقام رسمی ایران در فرانسه حضور دارد و با رئیس جمهور این کشور دیدار می کرد فرانسوی‌ها به براندازان ایران اجازه جولان و برگزاری نشست علیه کشورمان داده بودند اما وزارت خارجه ایران بازهم از این موضوع گذشت.

روند انفعال دیپلماتیک ایران در برابر فرانسه وقتی تکمیل شد که شاهد سکوت ایران در برابر خشونت پلیس فرانسه در برابر «جلیقه زردها» بودیم. مردم معترضی که در فرانسه به سبب گرانی قیمت بنزین با جلیقه زرد به خیابان‌ها آمده بودند و با گاز اشک آور و باطوم پلیس فرانسه از آنها پذیرایی شد.این سکوت دستگاه دیپلماسی ایران با این توجیه «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه همراه شد که این موارد مربوط به مسائل داخلی فرانسه است و ما دخالتی در این موارد نمی کنیم.

اما در شرایطی که فرانسه به سرکوب مردم این کشور با خشونت تمام اقدام می کرد به طور وقیحانه نسبت به مرگ یک زندانی ایرانی علیه کشورمان بیانیه داد و حقوق بشر غربی را به رخ دیپلماسی کشورمان کشید. با این حال باید گفت که وزارت خارجه ایران دستمزد دیپلماسی منفعلانه خود را با بی‌شرمی فرانسوی‌ها  گرفت.

برخورد ناپسند با دیپلمات ایرانی در آلمان 

در تیرماه ۹۷ «اسدالله اسدی» دیپلمات سفارت ایران در وین علیرغم مصونیت دیپلماتیک در اقدامی غیرقانونی توسط پلیس آلمان و در جریان حضورش در این کشور بازداشت شد. در مهرماه ۹۷ رسانه‌ها از استرداد دیپلمات یاد شده به بلژیک خبر دادند.

متاسفانه دستگاه دیپلماسی کشورمان در واکنش به این رفتار گستاخانه بسیار منفعل و ضعیف عمل کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه-۱۱ تیر ۹۷- در اقدامی تأمل‌برانگیز در واکنش به نقض قوانین دیپلماتیک از سوی آلمان به یک پیام توئیتری اکتفا کرد و نوشت: «چه همزمانی جالبی. همزمان با شروع سفر رئیس‌جمهور به اروپا یک عملیات ایرانی، افشا و عوامل آن دستگیر می‌شوند. ایران هرگونه خشونت و ترور را در هر مکانی محکوم می‌کند و با همه مقامات ذی‌ربط برای کشف آنچه تنها یک عملیات پلید برای دادن نشانی غلط است، آماده همکاری است».

متاسفانه اکتفا به یک درخواست منفعلانه برای رهایی این دیپلمات ایرانی و مماشات با طرف‌های اروپایی (برای حفظ برجام) از یک طرف و عدم گوشزد نمودن تبعات این گونه اقدامات از طرف دیگر، مقامات غربی را برای نقض قوانین دیپلماتیک و اعلان درخواست‌های طلبکارانه جسورتر کرد تا جایی که یک مقام اتریشی چندی پیش خواستار لغو مصونیت دیپلمات ایرانی شد!

هتک حرمت مداوم گرجستان به ایرانیان

از سال گذشته روند برخورد با مسافران ایرانی در فرودگاه‌های گرجستان آغاز شد. در این زمینه در مبادی ورودی این کشور برخورد نامناسبی با مسافران ایرانی انجام می گیرد.

در همین زمینه در سال گذشته به دو زن ایرانی در فرودگاه گرجستان هتک حرمت شد و بعد از آن در سال جاری این روند به شدت افزایش یافت و حتی در خبری آمد که یک زن ایرانی در فرودگاه گرجستان به شدت برخورد شده و حتی به بازداشت و زندانی کردن این فرد پرداخته اند.

در همین رابطه، معاون گردشگری سازمان گردشگری کشور گفت: «مشکلات به وجود آمده برای گردشگران ایرانی در گرجستان به دلیل قانون‌های جدیدی است که در گرجستان از چند ماه قبل اجرایی شد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه نیز خطاب به شهروندان ایرانی اعلام کرد: تا اطلاع ثانوی شهروندان از سفر به گرجستان خودداری کنند.

کشور میزبان منافقین دیپلمات‌های ایرانی را اخراج کرد

اخیرا کشور آلبانی که میزبان منافقین است و با رژیم اسرائیل و آمریکا رابطه خوبی دارد اقدام به اخراج دو دیپلمات ایرانی از این کشور کرد. جالب اینجاست که همان روند انفعال دیپلماتیک را هم در ماجرای آلبانی از سوی وزارت خارجه شاهد هستیم.

«بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به این سوال که چرا وزارت خارجه دست به اقدام متقابل مبنی بر اخراج دیپلمات‌های آلبانی در ایران نزده است، گفت:  « ما روز پنج‌شنبه اعتراض خود را از طرق مقتضی به طرف آلبانی اعلام کردیم اما دولت آلبانی در ایران سفارتخانه، دفتر و مرکز دیپلماتیک ندارد و لذا امکان احضار سفیر یا نماینده آلبانی در تهران برای اخراج و یا اعتراض در تهران را نداشتیم و مراتب اعتراض جدی خود را از کانال های دیگری انجام دادیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی از تصمیم این کشور برای اخراج دو دیپلمات ایرانی و اتخاذ سیاستی ضدایرانی، تقدیر و تشکر کرد.

نکته قابل توجه در نامه دونالد ترامپ به نخست‌وزیر آلبانی تاریخ این نامه است که ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) عنوان شده، در حالی که دولت آلبانی خبر اخراج دیپلمات‌های ایرانی را شب گذشته علنی کرد.

با این حال موضوع اصلی در مواضع دیپلماتیک ایران در برابر کشورهای اروپایی انفعال مداوم و گستاخ کردن کشورهای غربی در برابر ایران است. وزارت خارجه اصل اقدام متقابل که در هر کشوری انجام می شود را نیز در برابر این کشورها انجام نداده است و این باعث شده که حتی کشورهای دسته چندمی اروپایی مانند گرجستان و آلبانی هم در برابر ایران شاخه و شانه دیپلماتیک بکشند و برای شهروندان و دیپلمات های ایرانی مشکل ایجاد کنند. همه این موارد درحالی است که «حسن روحانی» رئیس جمهور در انتخابات سال 92 وعده بازگشت عزت به پاسپورت ایرانی را سر داد اما حالا شاهد گستاخی غربی ها در قبال ایران هستیم.

انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.