آیت الله حسینی گرگانی گفت: خداوند در کتاب آسمانی خود به ما آموخته است که چطور آداب معاشرت داشته باشیم و چطور در مقابل ستمگران ایستادگی کنیم.
به گزارش گلستان ما به نقل از طوبی گلستان، آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی در جمع مردم شهرستان گرگان جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد حضرت امیر برگزار می شود به ایراد سخن پرداخته و فرمود: قبل از ورود به بحث تفسیر چقدر خوب است که با قرآن آشنا شویم. بهترین کسی که میتواند ما را با قرآن آشنا کند، خود بزرگترین شاگرد و پرورش یافته مکتب قرآن و پیامبر گرامی اسلام یعنی امیرالمؤمنین علی علیه السلام است.
آیت الله حسینی گرگانی افزود: روایات متعددهای از امیرالمؤمنین درباره معرفی قرآن وارد شده است، که آن حضرت قرآن را چطور معرفی میکنند و جایگاه قرآن در دین را چطور بیان میفرمایند و مطالب متعددهای که از لسان مبارک ایشان بیان گردیده است.
وی گفت: حضرت امیر در وصیتنامه خود به فرزندش محمد حنفیه دستور العملی را بیان میدارد و میفرماید: پسرم، قرآن بخوان و در شبانه روز حداقل ۵۰ آیه قرائت کن. تدبر و تأمل در قرآن کن، چون قرآن ینابیع علم و حکمت است، یعنی این کلام الله مجید سرچشمههای جوشان و خروشان معارف را دربردارد و هرآنچه را که انسان در زندگی بدان نیاز دارد در آن وجود دارد.
آیت الله حسینی گرگانی سپس به بیان اهمیت خود قرآن که بنا به فرمایش حضرت امیر دارای ظاهری عنیق و زیبا و باطنی عمیق میباشد پرداخته و فرمود: هرکس به اندازه توان خود از این مصحف شریف استفاده مینماید.
در ادامه با تمسک به حدیث نبوی اشاره کرده که رسول خدا میفرمایند: قرآن مأدوبة الله است، یعنی یک سفرهی پر از رحمتی است که محل پرورش انسان است، و همه مردم بر سر این سفره و مأدوبه الهی جمع هستند و هرکس به اندازه توان خود میتواند از این مائده آسمانی استفاده کند.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به تفاوت میان استفاده اقشار مختلف مردم از قرآن بیان داشتند: یک فردی فقط میتواند قرآن را بخواند، دیگری علاوه بر خواندن به معنی رجوع میکند، آن دیگری بعلاوه اینها با واژه شناسی قرآن آشنایی دارد، شخصی دیگر علاوه بر اینها تفسیر قرآن را نیز بلد است که هرچه شخص با قرآن انس و الفت بیشتری داشته باشد، بیشتر میتواند از آن بهره ببرد.
وی خاطر نشان کرد: ما وقتی به اهلبیت علیهم السلام نگاه میکنیم و از آنها مسائل عقیدتی سؤال میشود به قرآن استشهاد میکنند، وقتی احکام شرعی از ایشان پرسیده میشود به قرآن استشهاد میکنند، وقتی از سیره پیامبر سؤال میشود به قرآن استشهاد میکنند، وقتی دستور اخلاقی را میخواهند بیان بفرمایند از قرآن استفاده میکنند.بله قرآن، هم فقه است، هم اصول است، هم عقاید است، هم مسائل اجتماعی است، هم مسائل زندگی ست، هم آداب معاشرت است، هم روش ایستادگی در مقابل ستمگر و دفاع کردن است.
آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی در آخر فرمایشات خود بیان کرد: بدلیل اینکه قرآن باطنی عمیق دارد، ما نمیتوانیم به عمق آن برسیم مگر به وسیله مُبَیِّن، که اولین مُبَیِّن خود پیامبر است و بعد امیر المؤمنین و اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام میباشند، چنانکه وجود مبارک پیامبر اعظم (ص) فرمودند: إنّي تارکٌ فیکم الثَّقَلین؛ کتاب الله و عترتي، لن یفترقا حتّی یردا عليَّ الحوض، که این دو از هم جدا نمیشوند؛ یعنی ما نمیتوانیم از قرآن بدون اهلبیت استفاده کنیم، و مستمسک اهلبیت نیز قرآن کریم است.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد